Manga Metamorfose

 

3.-7. klasse

I MANGA METAMORFOSE er Apostlenes Gerninger genfortalt i mangaens hurtige og dramatiske fortælle- og tegnestil. MANGA METAMORFOSE fortæller således den tidlige kristendoms historie fra tiden lige før Jesus’ opstandelse over pinsen til disciplenes arbejde med at grundlægge kristne   menigheder i Middelhavsområdet – fra Jerusalem i øst til Rom i vest.

Hovedpersonen er Paulus. Han går fra at være en af de kristnes værste modstandere til at, blive en af kristendommens mest betydningsfulde repræsentanter. Deraf titlen METAMORFOSE, som betyder forvandling. Vi følger ham på rejserne, hvor han sammen med disciplene og under dramatiske politiske og vejrmæssige forhold rejser rundt og grundlægger menigheder i Middelhavsområdet. Historien slutter, da Paulus ankommer til Rom.

Et par af Paulus’ breve bringes også i tegneserieform: Fillipperbrevet, første   Korintherbrev, Efeserbrevet og Romerbrevet.

Teksten er baseret på Den Nye Aftale – Det Nye Testamente på nudansk – så sproget er nutidigt og mundret.

MANGA METAMORFOSE er både velegnet som lystlæsning og til undervisning. Bogens tekst understøttes meget pædagogisk af de mange kort, så man kan følge Paulus’ rejseaktivitet.

Anmeldelser

Birgitte Maria Smidt, Fagmagasinet Folkeskolen:
“Bogen er en nydelse, og eleverne på mellemtrinnet og i udskolingen vil garanteret læse historien med stor lyst og have svært ved at lægge den fra sig. Her er action og drama, inderlighed og provokation, tro, håb og kærlighed, og det hele er formidlet i et sprog, de unge kan forstå og forholde sig til. Billederne er autentiske i deres stil, og kvaliteten lever fuldt ud op til manga-genren. Det er afgørende, at eleverne får en klar fornemmelse for, hvad der stod på spil dengang i det første århundrede, og hvilke aktører der forholdt sig til   hinanden. Jøder, kristne, romere – alle fremstår tydeligt i Manga Metamorfose.”